Beste zakelijke auto van 2015

Bij de Benelux verkiezingen voor de zakenauto van het jaar 2015 is de Jaguar XE verkozen tot de beste nieuwkomer. Met de introductie van deze premium auto is Jaguar niet alleen toegankelijk voor de high-end markt. De doorslag is uiteindelijk de gunstige prijsstelling. De auto heeft een bescheiden nieuwprijs vanaf € 40.000 ,- en een leaseprijs van circa € 600 ,- per maand, waardoor de auto toegankelijk is voor een breed publiek. Natuurlijk zijn er zakelijke auto’s te verkrijgen voor een lager tarief, maar niet in dit luxe segment. Hiernaast biedt Jaguar drie jaar lang gratis onderhoud en mobiliteitsgarantie.

Snelste zakenauto

De Jaguar XE is een sedan, maar niet de snelste sedan. Het is tenslotte ook geen sport sedan. Ben je opzoek naar een sport sedan? Kijk dan naar de Jaguar XJR. Dit model heeft een ander prijskaartje en andere rijeigenschappen dan de XE. Door een V8 supercharged motor, wat verantwoordelijk is voor maar liefst 550 PK, kan je tenminste met een fatsoenlijke snelheid invoegen op de snelweg – om precies te zijn met: 3.9 seconden naar de 100 kilometer per uur – en dan zit je nog steeds ruim onder de maximum toegestane snelheid. Uit onlangs Amerikaans praktijkonderzoek blijkt dat de Jaguar XJR behoort tot de vijf snelste sport sedans van het jaar 2015.

De grote winnaar is de Dodge Charger SRT Hellcat. Dit legendarische Amerikaanse merk staat vooral bekend om veel vermogen. Dodge auto’s worden daarom dan ook wel ‘muscle cars’ genoemd. Evenals de Jaguar gaat het hierbij om een supercharged V8 motor. Het grote verschil is dat de Dodge gebruik maakt van een Hemi-motor, ofwel: een 6.2 liter benzinemotor, wat zorg draagt voor ruim 700 PK. De gemeten topsnelheid in het onderzoek ligt op ruim 300 kilometer per uur – een hogere snelheid kon niet gemeten worden op het testcircuit. De Cadillac CTS-V was vorig jaar de winnaar van de snelste zakelijk sport sedan. Dit jaar moet de Cadillac plaatst maken voor de Dodge en Jaguar. Ondanks dat de BMW M5, Aston Martin Rapide S en Mercedes S65 AMG meer vermogen hebben dan de Jaguar, presteert de Jaguar beter in het praktijkonderzoek. In het onderzoek is gekeken naar comfort, topsnelheid, acceleratie, prijs, wegligging en de algehele prestaties op het circuit. Wil je het onderzoek zelf bekijken? Klik hier en bekijk de video op Youtube, onder de titel: ‘World’s Fastest Sedan 2015’.